sunnuntai 14. huhtikuuta 2013

Laneilla

Eilen kävin elämäni ekaa kertaa laneilla. En kuitenkaan sellaisilla perinteisillä vaan tietokoneiden sijaan myö raahattiin mukanamme saumurit ja/ tai ompelukoneet ja sulkeuduttiin yhteiseen tilaan urakoimaan. Paikkana toimi kansalaisopiston käsityöluokka. Itselläni oli pelkkä saumuri mukana kun ompelukone on niin vanha ja painava ettei sitä viitsi kuljetella. Tarkoitus oli että olisin saumuroinut ensin ja tehnyt viimeistelyt opiston ompelukoneella, mutta koko 6 tuntia menikin saumuroidessa eli viimeistelyt jäivät kotiin omalle koneelle! Tänään valmistuivat ensimmäiset lanitekeleet, ensi viikon mittoon näitä todennäköisesti valmistuu vielä lisää ;) Ekassa satsissa valmistui lähinnä t-paitoja:


Dinokankaan kanssa kävi niin onnettomasti että se kutistui pesussa enemmän kuin olin arvioinut eli pituus ei enää riittänytkään t-paitaan :( Vinkkejä kyselin paikallisessa ompelijoiden FB-ryhmässä mitä voisi tehdä. Toisenlaiseen kankaaseen olisi voinut tehdä leveän raidan, mutta noin kuviolliseen kankaaseen se ei mielestäni tehnyt. Sovelsin siis ns. kaksinkertaisten feikkihihojen ideaa helmaan.


Lapsi itse valitsi vihreän "jatkokankaan" Ensimmäistä kertaa kokeilin myös kaksoisneulalla ompelua ja kyllähän se antaa ihan erilailla viimeistellyn ilmeen helmaan. Vihreään helmaan en jaksanut kaksoisneulaa säätää kun olisi pitänyt puolata sekä aluslanka että toinen päällyslanka vihreää joten laiskasti vaan siksakkasin.
Esikoiselle valmistui myös kesämekko samalla tutulla kaavalla jolla olen ommellut kai kaikki mekot viimeisen vuoden mittaan.

Tässä lähikuva kankaasta, pinguilla on kruunut päässään :) Ja kaksoisneulalla on tämäkin helma viimeistelty.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti