keskiviikko 17. huhtikuuta 2013

Ensimmäiset tekeleet itselle

Tässä vihdoin viimeiset laneilla aloitetut vaatteet, ensimmäiset mitä itselleni olen ommellut. Collegekankaasta syntyi vähänsinnepäin-joogahousut.

Kaava oli Suuresta Käsityölehdestä 8/2001 mutta kavensin housuja suht reilusti niin että ne vastaavat suunnilleen me&i:n M-kokoisia joogahousuja. Erona me&i-joogiin on erilainen vyötärö (resorin sijaan kuminauhakuja) sekä lahkeensuiden resorit ovat vähän alkuperäisiä lyhyemmät. Ensituntumalta college tuntui käsissä aika ohuelta, mutta kun sain housut päälle niin ne ovat justiin ihanat! Tässä kuvassa väritkin näkyvät vähän paremmin eli tummansininen kangas kyseessä ;)


Seuraava projekti oli Onion-mekko itselleni. Onion-kaavoja myy ainakin Ikasyr, itselläni malli 2035 kyseessä.


Tuossa kuvassa ei näytä kummoiselta, mutta onnistuin saamaan siitä juuri sopivankokoisen itselleni eli päällä mallin näkee paremmin:Hihat on tehty B-mallin mukaan eli hihansuut on rypytetty. Itse tein homman ihan perinteisesti kuminauhakujalla. Pääntien ompelusta olen erityisen ylpeä, en aikaisemmin tuosta kangaskaitaleella huolittelua ollut tehnyt mutta se onnistui mainiosti! Seuraavaksi olisi tarkoitus muokata kaavasta lyhythihainen ja vähän lyhythelmaisempi ja ommella ensi talvea varten tunika joko velourista tai joustofroteesta. Sen pääntien viimeistelyyn kelpuuttaisin vinkkejä, olettaisin että velour/frotee ei toimi samalla lailla kuin trikoo?

Mekkokangasta jäi vielä kaistale joten siitä saumuroin itselleni (lanien jälkeen) vielä kevätpipon:


2 kommenttia:

  1. Ihanasta kankaasta olet mekon ommellut! Viimeistelyvinkkejä en osaa antaa.

    VastaaPoista
  2. Miekin tykkään kankaasta (nyt). En muista mistä sen tilasin mutta jotenkin tietokoneen ruudulta mielsin kuviot pienemmiksi ja ensireaktio oli vähän järkytys että ne olikoin noin isoja! Mutta nyt tosiaan tykkään jo kovasti kuosista ja pienemmät kuviot olisivat ehkä luoneet liian sekavan vaikutelman isona pintana jopa..

    VastaaPoista