lauantai 16. maaliskuuta 2013

Collegevaatetta kuopukselle

Sain kaverilta jämäpalasen collegea, joka oli heidän lapsilleen vääränväristä. Meidän kuopukselle väri oli justiin hyvä, joten pistin ommellen liivihameen.

Kuvassa värit ovat kyllä ihan päin jotain, ei siis näytä yhtään oikeilta :( Kaava on sama jolla olen ommellut mm. tämän trikoomekon. Edelleen siis tein koon 74 kaavalla kun lapsi on niin hoikka, pituutta pistin vaan helmaan reilummalti lisää. Resori on isosiskon lepakkopaidasta ylijäänyttä ja lepakkopaidan kankaan ylijäämäpalasista ompelin myös mekkoon taskut.


Tässä taskukuvasa näkyy väritkin paremmin oikein ;) Taskuihin ei ollut mitään kaavoja, kunhan käsivaralta leikkelin jonkunmoiset ympyrät joista saksin yhden kulman pois ja ompelin tuollaisiksi "päällitaskuiksi". Taskunsuut kanttasin jemmoista löytyneellä satiininauhalla. Käyttäjä oli oikein tyytyväinen!


Kaiken huipuksi kangasta jäi vielä niin paljon että sain siitä lempparikaavallani eli Saimilla koon 92 housut! Ihan ei pituus riittänyt lahkeissa mutta tein sitten hivenen pidemmät resorit niin tuli riittävän pitkät lapselle (kuvassa resorit taitettu kaksinkerroin).


Ompelukset jatkuvat samoissa merkeissä eli taskuja ja collegehousuja, tällä kertaa tosin miehelle eli kokoluokka "pikkuisen" isompi ja taskukin tulossa sisätaskuna eikä tuollaisena päälleommeltuna kuin liivimekossa. Kovasti taas uutta pähkäiltävää ja opeteltavaa siinä projektissa.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti