sunnuntai 17. maaliskuuta 2013

Collegehousut miehelle

Rohkaisin mieleni ja kokeilin ommella housut aikuisten koossa. Hämmästyttävän paljon enemmän tarvitaan kangasta ja jestas että sivusaumalla onkin mittaa verrattuna lasten housuihin mitä tähän asti olen huristellut. Mutta niin vaan valmista syntyi.

Kaava oli Suuri Käsityö -lehdestä vuodelta 2007, mutten kuollaksenikaan muista mistä numerosta. Erityisen pelottavan tästä housuprojektista teki se, että päätin kokeilla ommella housuihin taskut! Kaikeksi onneksi kangas kutistui pesussa niin paljon että sitä ei riittänyt kuin yhteen taskuun, huh helpotusta. Kaverille piti kilauttaa mutta puhelinavun ja pitkällisten pähkäilyjen jälkeen luultavastikin sain kankaat oikein päin yhdisteltyä ja siellä sivusaumassa se taskuaukko piilossa on ;)


Mies itsekin osallistui projektiin runttaamalla vyötärön kiristysnyöriä varten purjerenkaat kun on Biltemasta sellaisen rengaskoneen joskus ostanut. Niin hullu en sentäs ollut että olisin napinläpiä uskaltautunut yrittämään. En kyllä tiedä kykenisikö aataminaikainen ompelukone sellaisia edes tekemäänkään..

Vyötäröllä on siis kuminauhan lisäksi tuollainen puuvillanauha/-nyöri jolla housut voi kiristää justiin sopiviksi. Ihan näistä tuli käyttöhousut ja uskaltanen kokeilla seuraavaksi samantyyppisiä itsellekin ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti