lauantai 25. helmikuuta 2012

Perheenpäälle pitsaa

Esikoinen esitti toiveen, että saisi leipoa kakun isänsä synttäreiksi. Etsi sitten inspiraatiota kakkukirjoista ja lopulta ohje löytyi Unelmakakut-kirjasta. Tosin lähinnä tuo toimi siis vaan ideana kakulle, täytteet on meillä ihan erilaiset. Mutta ensin piti leipoa kakkupohja. Se toteutettiin yhtäpaljon-pohjana. Minä ohjeistin sanallisesti ja esikoinen teki. Seuraavana päivänä oli täyttämisen vuoro. Minä taas ohjeistin (ja vahdin ettei kerma vatkaudu yleiskoneessa voiksi) ja esikoinen täytti kakun mansikkasurvoksella ja valkosuklaakermavaahdolla.



Päällinen on sentään tehty ohjeen mukaan eli "taikina" on marsipaania (vaaleanpunaista ja vihreää sotkemalla tuli juuri sopivaa ruskeaa), sen minä kaulitsin ja asettelin paikoilleen. "Tomaattikastike" on mansikkahilloa ja täytteenä Englanninlakuja. "Juustoraasteen" virkaa tekee raastettu valkosuklaa. Pikkuisen tuo on paksuhko noin pannupitsaksi, mutta eiköhän idea suunnilleen välity. :)

Eli teknisesti tämä nyt ei ollut ihan itte rävelletty vaan pelkästään ihan itte ohjeistettu ja hivenen verran avustettu kakutin.

2 kommenttia: