lauantai 1. lokakuuta 2011

Syrjähyppy

Tämä nyt ei ole ihan varsinaisia käsitöitä, mutta omatekemää kuitenkin.. Meidän puutarhasta löytyi nimittäin 4kpl tämmöisiä :)

Jotainhan niistä piti tehdä, joten soittelin mummilleni ja sain sieltä namihyvän kurpitsasalaatin ohjeen. Tarvitaan:

2l kurpitsakuutioita
3dl etikkaa
3dl vettä
600g sokeria
kanelitanko
pala muskottikukkaa
1/2tl kokonaisia valkopippureita

Kurpitsakuutiot keitellään mausteliemessä, josta sitten siilataan roskat pois ja siilattu liemi kaadetaan purkkeihin kuutioiden päälle. Tältä se näyttää:

Tässä pari purkkia valmista tavaraa:


Kurpitsasalaatin lisäksi syntyi vielä kattilallinen kurpitsamarmeladia. Kyllä näitä omia keitoksia kelpaa talvella sitten herkutella!

2 kommenttia:

  1. Wau! Itsekasvatettuja. Käytiin täällä päin viime viikonloppuna kurpitsa festareilla koiramäen pajutallilla, jossa oli kurpitsa punnitus ja siis kisa. Voittaja oli muistaakseni huimat 115 kg eli valtava! Mutta että ne siis kasvaa näilläkin lakeuksilla ja noi teidänkin on isoja. Ihanan samettimaista marmelaatia. Nam!

    VastaaPoista
  2. kyllä ne kasvaa :) muistan lapsuudesta kun mummini kasvatti melkein 30-kiloisen kurpitsan eli siihen nähden nuo meidän on kuitenkin pieniä. ja radiosta kuuntelin Suomen ennätyskisoista joissa suurin kurpitsa oli yli 400 kiloa! :-O olisi aika huimaa päästä näkemään sellainen livenä!

    VastaaPoista