keskiviikko 5. lokakuuta 2011

Kierrätyspipoja ja kesken loppunut housukangas

Eskarilaista vaivasi lippiskauden jälkeen pipopula. Tänään joutui menemään isosiskon pipossa eskariin, kun ainoa oma oli pesussa. Tilanne vaati välitöntä korjaamista, joten eikun kangasvarastoja kaivelemaan ja saumuri esille. Jämäkangasvalikoimasta eskarilainen valitsi eläinkuvioisen kankaan - ja pikkuveljen piti saada samasta kankaasta pipo tietenkin myös! Molemmat saivat eläinpipot, mutta palanen oli sen verran liian pieni, etten onnistunut ompelemaan samanlaisia pipoja kuin normaalisti olen tehnyt, mutta onneksi kangas oli sen verran paksua että pipo on tarpeeksi lämmin, vaikka vain alaosa on kaksinkertaista kangasta. Eskari sai valita vielä toisenkin ja kierrätyshengessä vanhasta yöpaitatrikoosta syntyi sitten kaksinkertainen pipo.


Trikoopipoon kokeilin ensimmäistä kertaa ikinä applikointia eli tuon eläinkankaan jämäpalasta leikkasin kirahvin ja ompelin sen pipoa piristämään.


Jotain hamsteriluonteesta kertonee se, että kangasjemmoista löytyi tarpeeksi kangasta myös housuja varten. Tai niin luulin - kunnes olin leikannut takakappaleet ja totesin, että tarpeeksi pitkältä kohdalta kankaan leveys ei riitä etukappaleisiin! Onneksi leveyttä oli toisessa kohtaa sen verran, että leikkasin etukappaleiden yläosat sieltä ja kapeammasta kohtaa sitten jatkoa lahkeille. Itse asiassa noista poikkisaumoista tuli ihan kiva yksityiskohta lahkeisiin. Ja kuten kuvista näkyy (eli ei näy) niin ne näkyvät vaan suht läheltä, eli eivät kuitenkaan ole liian häiritsevät. Tuon alemman kuvan kun klikkaa isoksi niin siitä ne tarkasti katsomalla erottaa ;)


3 kommenttia:

  1. Hitsin hienoja pipoja olet ommellut! Ja housut myös. Wau! Meillä puuttuu pipo tuolta keskimmäiseltä, tokaluokkalaiselta. Osaiskohan ommella tuollaisen..?

    VastaaPoista
  2. Taija: nuo on maailman helpoimmat pipot! mittaat päänympäryksen ja pistät 1-2cm saumanvaraa. toisin päin mittaat sitten miten korkean pipon haluat ja se x2. ts. jos haluat 20cm korkean pipon jonka päänympärys on 50cm niin kankaan koko on 42x51-52cm. sitten ompelet pipon putkeksi (päänympäryksen mukaan siis) ja putken taitat kaksinkerroin niin että sauma jää keskelle taakse. ja sitten ompelet sen sauman mikä tulee päälaelle ja käännät pipon oikein päin. eli pitää katsoa kaksinkerroin taitellessa että se päälakiommel jää pipon nurjalle puolelle. :)

    VastaaPoista
  3. Kiitos ohjeesta! Täytyypä ehkä yrittää, kun kuullostaa niin helpolta. Pipoja aina tarvitaan.

    VastaaPoista