sunnuntai 25. syyskuuta 2011

Vihonviimeiset(?) villikset

Villahousuja on tullut neulottua kolmen lapsen vaippavuosien aikana yhdet jos toisetkin. Olin jo ajatellut, että enää niitä ei tarvitse puikotella, mutta nähtävästi konttausikä on pitkälahkeisille villahousuille kovaa aikaa. Talvea vasten sitten totesin, että eipä noita sellaisia pitkälahkeisia joista ei polvet olisi kontattu puhki enää monia olekaan, joten pääsin vielä nelosellekin villiksiä neulomaan. Ohje on vanha ja hyväksi havaittu Ruskovillan 3-ohje, lahkeet vaan neuloin täyspitkiksi. Tämmöttiset niistä tuli:


Lankana oli Patonsin merinovillalanka. Olin tuon kerän varmaan ainakin 2v sitten ostanut neuloakseni siitä jotain kun värit olivat niin ihanat, mutten vielä ollut keksinyt mitä se jotain olisi. Vaan nytpä pääsi lanka käyttöön ja ihanan pehmeät villikset siitä syntyikin! Raidoitus tulee siis suoraan langasta, todella kivannäköistä omasta mielestäni! Puikkoina nro 4,5 pyöröpuikko ja lahkeet on neulottu nro 4 sukkapuikoilla. Tässä vielä tuotos käytössä:


Mutta josko tämän jälkeen ei enää villahousuja tarvitsisi neuloa kun tuo viimeinen vaipatettava tuosta toivottavasti piakkoin siirtyy kävelevien kastiin niin kestävät housujen polvet paremmin ehjinä.

1 kommentti:

  1. Ihanat villikset, olet taitava! Hauskannäköiset tuossa ylimmässä kuvassa yksinään :)

    VastaaPoista