torstai 1. syyskuuta 2011

Perusteellisesti neulottu pipo

Jättiraitaa jäi sen verran, että meinasin siitä riittävän pipoon, joten sellainen seuraavaksi puikoille. Ohje on vanha ja hyväksi havaittu, ei sitä enää missään ole edes ylhäällä vaan omasta päästäni aina pistelen. Tärkeää on se, että silmukkamäärä on jaollinen sekä kuudella että kahdeksalla. Luomisvaiheessa tuli joku fiba, ja siinä vaiheessa kun rupesin pipoa kaventelemaan, totesin että silmukoita on 78 vaikka olin koko ajan kuvitellut, että niitä on 72. Olisihan se kikkailemalla tietenkin onnistunut, mutta kun lanka muutenkin näytti loppuvan kesken niin purin koko tekeleen ja neuloin seuraavan 72 silmukalla. Se versio oli sitten jo kavenneltukin ja lanka nippanappa riitti, mutta pipojen suurkuluttaja-aviomies totesi että liian pieni on aikuisen päähän. Eli eikun purkaen taas! Tällä kertaa piti onneksi purkaa vain kavennusten verran. Loppupeleissä kävi niin, että ei se lanka ihan riittänyt vaan piti hakea yksi kerä lisää että sain pipon valmiiksi. Mutta valmis siitä tuli, osittain siis jopa kolmeen kertaan neulottuna :D

Lanka siis 7 Veljestä ja pyöröpuikko taisi olla kokoa 4,5. Resori neulotaan 4o2n ja sen jälkeen työ käännetään ja neulotaan loppuosa piposta sileää neuletta. Oman mielen mukaan voi varioida kuinka korkean resorista haluaa. Tämmöttiseltä se näyttää päässä:3 kommenttia:

 1. Vitsit, kun sä jaksat neuloa hienoja juttuja. Mä olen jäänyt virkattujen kukkien tasolle.. Käyhän kurkkaamassa blogiani, siellä odottaa yllätys :)

  -- Taija Marrasmasuista

  VastaaPoista
 2. kiitos Taija! sie teet hienouksia sitten toisella käsityötavalla, johon miun taidot taas ei riitä alkuunkaan ;)

  VastaaPoista
 3. Hyvä, että meitä on monenlaisia taitajia!

  VastaaPoista