sunnuntai 25. lokakuuta 2020

Yhteisneulontoja

 Syksyn mittaan olen osallistunut taas useampaan yhteisneulontaan. Ensimmäisenä oli Wool Me Once Fibersin neulemaratonin yhteydessä ollut Laura-sukkien yhteisneulonta. Tällaiset palmikkoversiot tuli:

Lankana näissä on Wool Me Once Fibersin glittersukkalanka. Tosin kimalletta on hyvin hankala saada kuviin. Tässä lähikuvassa vähän yritystä, samoin palmikot näkyvät lähempää:


Puikkokoko oli 2,5 ja vaikka kovin kiemuraiselta näyttävätkin niin kaikki palmikonkierrot olivat 2 silmukan levyisiä eli nämä onnistuvat mainiosti ilman apupuikkoa. Tässä sovituskuvia:Jo näitä ennen itse asiassa oli Niina Laitisen Kehäkukkalapasten yhteisneulonta, mutta siihen en ehtinyt osallistua ajallaan. Tallentelin ohjepätkät itselleni ja nyt syyslomalla oli aikaa ne lapaset puikotella. Tässä lopputulos:


Näissä lankana on 7 Veljestä (valkoinen) ja KettuYarns (pinkki)  ja puikot 3,5. Olin ihan varma, että ohjeen silmukkamäärillä lapasista tulisi ihan liian isot, mutta niin moni alkuperäisen aikataulun mukaan osallistujista kommentoi pientä kokoa, että uskalsin ohjetta silmukkamäärissä noudattaa ja niin vaan tuli omaan käsiin sopivat tai jopa hivenen naftit. Nämä ovatkin menossa lahjapakettiin ;)


Kolmas yhteisneulonta oli kaksi kärpästä yhdellä iskulla, sillä nämä sukat menevät sekä Sukkalehti-KALiin että hukkapätkä-KALiin.


Kyseessä siis Novitan tämän syksyn sukkalehdestä Malli nimeltä Maria. Tosin näissä jouduin silmukkamääriä muokkaamaan aika paljonkin tai muuten olisi tullut aivan valtaisan kokoiset. Varret on tehty ohjeen mukaan, mutta kantapään lisäyksiä tein vähemmän ja jalkaterän silmukkamäärä on vain 44. Puikkoko oli näissäkin 3,5 ja lankana jämäkerät 7 Veljestä -lankoja. Tämä olikin erinomainen projekti jämien vähentämiseen ja koska on jämälangoista tehty niin on siis kelvollinen myös hukkapätkä-KALiin. Näissä oli jännä kantapää, sillä varsinaista kantalappua ei tehty vaan lisäyksiä tehtiin keskellä takana ja sitten alettiin keskeltä kantapäätä neuloa lyhennettyjä kerroksia (tuo kantapään alle jäävä osa). Sukista tuli aika veikeät tällä tyylillä neulottuina :)Ei kommentteja:

Lähetä kommentti