tiistai 27. lokakuuta 2020

Testineulonnassa perusvillatakki B.A.S.I.C.

 Taas testineulontaa. Kun kesällä sain neulepaidan tehtyä itselleni niin uskaltauduin testaamaan villatakkia. Muutaman ärräpään jouduin päästelemään eikä tämä virheetön ole, mutta valmis se on.


Mallin nimi on B.A.S.I.C. ja suunnittelija on Anna Johanna. Takki neulotaan alhaalta ylös, mutta siltikin se on neulottu niin, että ommeltavaa jää vain pienet pätkät saumaa kainaloiden alta. Melkoisen nerokas rakenne. Lankana itselläni oli Isagerin villa-alpakka-lanka joka tuntuu ihanan lämpimältä. Puikkokoko oli hivenen ohjeistettua pienempi eli tasan 3. Helmassa, hihansuissa ja pääntiellä on samanlainen nirkkoreunus kuin aiemmin tänä vuonna neulomissani Kvartsi-sukissa.



Lankaa meni M-kokoon vain reilu 200 grammaa eli tämä on ihanan kevyt. Harmillisesti tämä ei ihan vielä pääse käyttöön, sillä pääntien reunus pitää vielä purkaa ja neuloa uudestaan. Tämä on testineulonnan riskejä, kun ohjetta ei ole vielä vimpan päälle tutkittu ja viilattu. Ohjeeseen oli siis päässyt livahtamaan liian iso silmukkamäärä ja sen takia pääntie on lörppö. Tässä jotain sovituskuvia kuitenkin, näkyy että ei olkapäiltä asetu ihan täysin kun pääntie on liian avara. Koskahan löytäisin energiaa purku-urakkaan ruveta?




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti