lauantai 19. syyskuuta 2020

Stjernedrys-neulepaita

 Nyt on sellainen itseni ylitys ettei tosikaan: neuloin nimittäin paidan! Edellisen kerran olen neulonut villapaidan joskus yläasteella ja silloinkin se tehtiin palasista jotka lopuksi ommeltiin yhteen. Nyt neuloin paidan saumattomasti ylhäältä alas. Yli 3 kuukautta tässä meni, mutta valmista tuli lopulta:

Ohje löytyy netistä nimellä Stjernedrys täältä. Sen kanssa meinasi tulla kriisi kun en tietenkään mitään printannut itselleni ja juuri kun olisi pitänyt aloittaa kirjoneuletta, koko sivu olikin alhaalla! Mutta onneksi oli vain väliaikainen bugi ja pääsin jatkamaan puseron valmiiksi. Lankana on Sandnes Garnin Alpakka-silkkilanka. Puikkokoko oli 3 resoreissa ja 3,5 muuten. Jälkiviisaana olisin voinut neuloa sileät osuudet koon 3 puikoilla ja kirjoneuleen 3,5 niin olisi tullut vähän napakampi, mutta kyllä tämä ihan ok menettelee. Tässä lähikuvaa kirjoneuleesta, se "tihenee" vähitellen ja vaihtaa sitten pohjaväriä:

Pusero aloitetaan pääntieltä ja silmukoita lisätään ns. raglansaumoihin.


Niissä mokasin ensimmäisellä yrittämällä ja jouduin purkamaan kainaloista asti takaisin pääntielle. Toisella yrittämällä lisäykset osuivat kohdilleen. Helman kirjoneule oli tuskallisen hidasta: otin aikaa ja  yhden kierroksen neulomiseen meni vähän vajaa 15 minuuttia. Eli jokunen tunti kaikkineen tuli tahkottua kun kuvio on 45 kerrosta korkea.. Hihoissa homma onneksi oli jo nopeampaa kun mallikertoja oli vain 4 per kierros. Paita on mukavan kevyt (n. 300g) mutta silti lämmin. Melkoinen oppimiskokemus tämä oli itselleni, mutta nyt tiedän että osaan tälläkin tyylillä puseron saada kasaan. Seuraava malli on jo mielessä, mutta sitä ennen kyllä muita neulomuksia väliin.. Ehkä ensi vuoden puolella olisi seuraavan paitaprojektin aika :) Siihen asti voin käyttää tätä, sopivasti valmistui tähän syksyn alkuun juuri.

2 kommenttia:

  1. Kaunis, yksinkertainen ja tyylikäs pusero jossa tuo kirjoneule kuitenkin kivasti on se juttu. Ja tietty ihana väri. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Olen kovasti tykännyt tätä käyttää. Tosin en ymmärrä miten ihmiset neuleiden kanssa pärjäävät kun itsellä tuntuu vähän väliä olevan joku silmukka tarttuneena milloin mihinkin terävään kulmaan tai ruuviin tai vastaavaan.

      Poista