maanantai 6. tammikuuta 2020

Huikea Wingspan vihdoin valmis!

Tämän vuoden ensimmäinen valmistunut työ on melkoisen pitkällinen projekti. Langat ja ohjeen ostin nimittäin jo viime vuoden huhtikuussa! Kanadalainen pikkupuoti promosi hienoa liukuvärjättyä lankaansa niin tehokkaasti, että sitä myytiin muutamassa tunnissa valtavasti yli heidän värjäyskapasiteettinsa. Aluksi näytti, että langat lähtevät postiin vasta kesällä, mutta loppujen lopuksi jonon purkamiseen meni puoli vuotta eli vasta lokakuun lopussa lanka lähti postiin! Onneksi se sitten tuli sieltä hyvin nopeasti ja ehti perille ennen postin lakkoa. Marraskuussa oli kuitenkin sen verran muuta kiirettä, että meni jokunen viikko ennen kuin sain langan kerittyä ja aloitus meni joulukuun puolelle. Melkein koko loma huivin parissa vierähti, mutta tammikuun alkupäivinä se vihdoin putosi puikoilta valmiina. Ja kyllähän tätä kannatti odottaakin :)


Huivi on siis siipien muotoinen ja pintakuviointi muistuttaa höyheniä. Neulominen aloitetaan niskasta ja edetään kohti höyhenenkärkiä. Ensimmäisten höyhenten kärjissä sekosin sillä kerroksella, jossa kärjet muodostuvat. Muodostamiseen tarvitaan silmukoiden siirtelyä ja uudelleenjärjestelyä ja menin siinä kohtaa sekaisin laskuissa jotenkin. Tajusin kyllä kerroksen loppupuolella, että jossakin on virhe, mutta en siinä vaiheessa osannut purkaa ja korjata (koska niitä silmukoita oli järjestelty eteen ja taakse ja edestakaisin). Onneksi valmiissa huivissa tuo ei ihan hirveästi näy ja muut höyhenet osasin sitten jo saada kohdilleen kun olin tajunnut miten rakenne menee.


Viimeiset höyhenet jäivät vähän ohjetta lyhyemmiksi, koska pelkäsin että lanka loppuu kesken. Loppujen lopuksi se olisi saattanut riittääkin, mutta ehkä parempi näin päin kuin että olisin viimeisten höyhenten kohdalla huomannut, että jää muutamasta metristä vajaaksi. Ohjeen puikkosuositus taisi olla 3,25 mutta itse neuloin koon 3 puikoilla tämän. Ohjeesta poiketen lisäsin kaulalle vielä napin ja kiinnityslenkin.


Juuri sopivasti oli yksi yksinäinen sydännappi ylimääräisenä joka sopi väreiltään aika kivasti tuohon alun keltavihreään lankaan :) Sitten sovituskuvia, näin sitä lennetään:


Edestä päin kuvattuna näkyy koko huivi:


Tässä ei-levitettynä. Kyllä ne siinäkin siiviltä onnistuvat näyttämään.


Todennäköisesti tulen käyttämään huivia joko kuten edellinen kuva tai sitten näin vinottain:


Aika mieletön avaus käsityövuodelle kyllä tämä <3


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti