sunnuntai 30. kesäkuuta 2019

Huivinen

Pääsin taas TalviKnitsille testaajaksi, tälläkin kertaa kyseessä oli huivi. Tällainen:


Mallin nimi on Bronze Age ja ohje on 2 eri kokoon. Itse neuloin pienemmän eli englanniksi shawlette-koon. Suomeksi ei vastaavaa sanaa taida olla olemassa? Huivi on huivi, olipa iso tai pieni. Mutta siis pienehkö tämä on, sellainen huivihko, huivinen? Lankana on Louhittaren Luolan Väinämöinen ja puikkokoko oli 4. Ohjeessa oli koko 3,75 ja liekö siitä kiinni, mutta 100g ei ihan riittänyt huiviseen vaan jätin viimeisestä 20krs toistosta 10krs pois. Huivi on kovin hankala kuvata, pitsineule ei millään meinaa erottua. Kirjava lanka varmasti vaikuttaa asiaan myös.


Huivi alkaa sileänä neuleena ja sitten pitsineule lisääntyy vähitellen. Tässä vähän lähikuvia missä pitsineulekin erottuu paremmin:
Ihana yksityiskohta on yläreunan ja oikeanpuoleisen sivun icord-reunus, joka tekee kivan huolitellun ilmeen reunoille. Ihan uusi tekniikka oli itselleni, mutta äkkiä sen oppi tekemään. Ja kiva onkin aina oppia vähän jotain uutta. Tällä hetkellä tekeillä olevassa huivissakin oli itselleni pari uutta virkkaustekniikkaa, mutta niistä lisää sitten kunhan huivi joskus ajastaan valmistuu.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti