sunnuntai 9. kesäkuuta 2019

Huiveja Rose Mohairista

Työkaverilta sain useamman kerän Novitan Rose mohair-lankaa ja siitä olen nyt puikotellut huiveja.  Ensimmäisenä puikoille pääsi Titanium-huivi, jonka ohje löytyy Ravelrysta. Tällainen:


Huiviin meni melko tasan 100g eli 2 kerää lankaa. Käytetyt puikot olivat muistaakseni kokoa 4. Pitsiosiota lukuun ottamatta huivi on ainaoikeinneuletta joten harvinaisen helppoa ja aivotonta neulottavaa. Pitsiosiokin on aika matala, joten sekin oli loppujen lopuksi melko nopea tehdä. Tässä lähikuvaa pitsistä:


Ja sovituskuvia:Seuraavaksi neuloin Titityyn nettisivuilta löytyvän Kaipuu-huivin.


Ohje on ilmaiseksi täällä. Huivi on ihan huikea kokoinen, joten leveyssuunnassa oli vähän vaikeuksia mahduttaa sitä kuvaan :D Huivi aloitetaan ylhäältä keskeltä ja ensin neulotaan sileää neuletta, jossa välillä on noita reikäkerroksia. sen jälkeen Vaihtuu väri ja neulotaan pitsineuletta ja lopuksi vielä alkuperäisellä värillä nirkkoreunus joka oli kyllä taas pidempi kuin nälkävuosi, mutta valmistui sentään lopulta.Tämän huivin lankamenekki oli yli 200g eli kokoa on tosiaan huomattavasti tuota Titaniumia enemmän. Sovituskuvia vielä loppuun pari. Huiviin mahtuu ihan kunnolla kääriytymään.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti