keskiviikko 15. toukokuuta 2019

Testineulontana Aurinkoiset

Taas olin mukana testineulomassa Niina Laitisen sukkamallia. Tällä kertaa mallin nimi on Aurinkoiset ja kyseessä on palmikkosukat. Tällaiset:


Lankana näissä on Nalle (joko Pelto tai Niitty, en nyt muista) ja valitettavasti kirjavassa langassa palmikot kyllä jonkin verran hukkuvat. Mutta eipä vaan ollut saatavilla yksiväristäkään Nallea tarpeeksi isoa määrää. Kolmosen puikoilla yhteen pariin meni n. 90g eli lähes koko kerä. Varren takaosassa on aluksi joustinneuletta joka vähitellen ennen kantapäätä muutetaan sileäksi:


Teräosissa palmikot kaventuvat vähitellen kokonaan pois ja loppusukka neulotaan sileää neuletta, joten sukan kokoa on helppo säädellä. Teräosissa on 14s per puikko, mikä on itselleni kyllä vähän liikaa eli jos toisen parin teen niin siihen pitää kaventaa silmukoita kantapään jälkeen reilummin.


Malli on toukokuun tilaajalahja jonkun käsityölehden tilaajille. Ehkä Suuri Käsityölehti? Pääsin testineulomaan myös kesäkuun mallin, mutta siitä postaus vasta kun se malli on julkaistu. ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti