sunnuntai 19. toukokuuta 2019

Pörröinen ja höyhenenkevyt Milky Oolong -huivi

Pääsin testineulomaan Talvi Knitsille huivia. Mallin nimi on Milky Oolong ja siinä on ensin ainaoikeinosio, jonka jälkeen tulee 2-3 pitsineuleosiota. Itse neuloin koon L huivin, jolloin osioita tuli 3. Lopputulos on iiiiiiiso ja meinasi olla hankaluutta mahduttaa koko huivin leveyttä edes kuviin :D


Lankana itselläni on Sandnes Garnin Tynn Silk Mohair ja Fyberspatesin Gleem Lace. Ainaoikeinosioissa neulotaan molemmilla langoilla yhdessä ja pitsineuleosiot on neulottu pelkällä mohairlangalla. Se olikin melkoista nyhertämistä kun lanka on ohuttakin ohuempaa! Puikot olivat ainaoikeinneuleessa kokoa 4 ja pitsissä kokoa 5. Tässä lähikuvaa pitsistä:Kuvista ei ehkä välity, mutta mohairin ansiosta huivi on ihanan pörröinen ja vaikka se on melko ohut ja painaakin vain 130g niin se on silti todella lämmin. Pääpiirteittäin huivi oli todella nopea neuloa, mutta viimeinen pitsiosio alkoi olla tuskaa kun silmukoita oli puikoilla yli 400 ja koko ajan lisättiin. Ja kun lopulta sai pitsin valmiiksi niin sitten oli vuorossa nirkkoreunus. Se jos joku oli pitkä kuin nälkävuosi! Mutta kivan viimeistellyn loppuilmeen se huiville antaa joten kannatti taistella :)

Sovituskuvia:
Uutena tekniikkana tässä huivissa opin väliaikaisen aloituksen. Ketjusilmukkaketjuun neulottiin aloitussilmukat ja kun ketjusilmukat myöhemmin purki pois, pystyi aloitussilmukat poimimaan uudestaan puikolle. Lankaa olisi riittänyt vielä neljänteen pitsiosioon, mutta ajatus yli 500 silmukan neulomisesta kerroksella ei houkutellut sitten yhtään. Sitä paitsi näinkin huivi on jo todella reilun kokoinen, kuten kuvista näkyy.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti