tiistai 31. heinäkuuta 2018

Lisää huiveja: Kevät

Ystävä näki minun Peipponen-huivini ja toivoi itselleen myös pitsistä hartiahuivia. Langat häneltä löytyi omista jemmoista ja yhdessä etsittiin Ravelrysta silmää miellyttävä malli ja tälläinen siitä tuli:


Malli on nimeltään Kevät-Shawl ja neuloin sen koon 4 puikoilla. Lanka oli tosiaan ystävältä saatua jotakin alpakkalankaa, mutta nimeä en tiedä kun tämä oli jo kerran purettua niin vyötteet puuttuivat. Mukavan pehmeää lanka kyllä oli ja pikaisen kuvaussession perusteella myös lämmintä. Ei ihan näille hellekeleille käyttöön! Tässä lähikuvaa pitsikuviosta:


Tämä oli mukavan helppo malli oppia ulkoa, joten viikonlopun pitkillä automatkoilla oli helppo neuloa kun ei tarvinnut ohjetta tuijotella. Sopivan koon hahmottaminen oli kyllä jo hankalampaa, koska huivi on niin leveä, että ei mitenkään mahtunut pyöröpuikolla suoraksi joten jouduin mittanauhan kanssa mittailemaan yläreunan leveyttä ja arvioimaan, missä kohdassa sitä alkaisi olla riittävästi.  Suht samaa kokoluokkaa tästä tuli kuin Peipponenkin.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti