sunnuntai 6. toukokuuta 2018

Hjärta Hertzmanin kankaita

En muista mitä kautta (Instassa varmaan) bongasin ruotsalaisen firman Hjärta Hertzman. Tekevät myyntiin vaatteita omista kankaistaan, mutta myyvät myös kankaita ihan metritavarana. Sieltä tarttui mukaan kolmea eri trikoota, jotka nyt sain vihdoin suunnilleen ommeltua. Syntyi paita:


Tässä kankaana on kullanhohtoisia painatuksia (jotka tosin pesussa aika pahasti kärsivät). Kaavana käytin Lady Skater -mekkokaavan yläosaa, jota taisin vähän pidentää. Toisesta kankaasta tuli mekko:


Tätä kangasta saa kahdessa värissä: oranssi-violetin vaihtoehtona on sellainen, jossa pohja on tummansininen ja kuviointi oranssivalkoinen. Pitkään arvoin, kumpaan kallistuisin, mutta sitten tätä oranssipohjaista tuli kakkoslaatuisena (vähän haaleampi väritys) tarjoukseen, joten sillä mentiin. Ja onhan tämä täydellinen kesämekkoväritys! Kaavana taisi olla Onionin alaosa, mutta yläosan muokkasin hihattomaksi. Ja sitten lempparikankaani sateenkaarikummut:


Tämä oli oikeastaan syy, miksi ylipäätensä mitään tilasin. Aivan i-ha-na! Tosi pitkään mietin, teenkö tästä tunikan vai leggingsit vai mitä, mutta lopulta tein Ottobren trikoisen hameen kaavalla kellohameen.

Raitojen täsmäämisessä oli haastetta, eivätkä ne ihan kohdalleen joka saumassa mene, mutta tarpeeksi lähelle. Tätä kangasta jäi vieä ja siitä on tulossa kesäksi joko toppi tai t-paita, mutta pitää vielä miettiä käytettävää kaavaa, koska jämistä ei riitä enää koko kappaleen korkeuteen, eli joudun lisäämään jotakin yksiväristä kaveriksi. Yksi vaihtoehto olisi, että leikkaisin sateenkaarikankaan noita piparkakkureunoja myöten, mutta riittääkö taidot ja kärsivällisyys sen ompeluun sitten? Jää nähtäväksi...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti