keskiviikko 1. marraskuuta 2017

Virkattuja lumihiutaleita

Sarjassaan hyvin suunniteltuja projekteja nämäkin, kuten edellisen postauksen heijastimetkin. Ohjeita keräilin talteen jo ainakin pari vuotta sitten ja virkkaamisenkin aloitin jo kesälomalla, mutta nyt vasta sain aikaiseksi päätellä langanpäät ja kovettaa hiutaleet.


Ohjeita hiutaleisiin löytyy ihan googlaamalla crocheted snowflakes. Itse valitsin kolme erilaista ohjetta, jotka löytyvät täältä, täältä ja täältä. Koukku oli 1,5 ja lankana jotakin vuosikertapuuvillalankoja. Kovettamisen tein viimevuotisten pitsipallojen tapaan vesi-liima-seoksella. Siihen puuhaan kyselin vinkkejä FB:n virkkuuryhmästä ja päädyin alustana yhdistelmään pahvi + leivinpaperi. Hyvin kestivät nuppineulat kiinni pahvissa ja leivinpaperista hiutaleet irtosivat ongelmitta. Valmiisiin hiutaleisiin virittelin vielä ripustuslenkit niin valmista tuli!
Joulukuuseen nämä ensisijaisesti ajattelin ripustettavaksi. Työkaverin kanssa visioitiin, että olisipa hieno kuusi, jos olisi koristeltu pelkästään erilaisilla hiutaleilla! No, ihan sellaiseen määrään en varmaan ole taipumassa ja tämäkin satsi menee ensisijassa joulumyyjäisiin myyntiin, etten tiedä montako näistä kotiin edes on jäämässä. Mutta eihän se mahdottomuus olisi jos vaikka aina yhden hiutaleen virkkaisi kuukaudessa niin kyllähän reilussa 5 vuodessa alkaisi jo ainakin pieneen kuuseen olla tarpeeksi. Tässä vielä lähikuvia eri malleista. Kolmea erilaista siis virkkasin.


2 kommenttia:

  1. Tosi kauniita! :) Näitä ajattelin tehdä joskus hamassa tulevaisuudessa itsekin, kun olen niin monien tekemiä ihastellut tässä parin vuoden bloggaamisen aikana. Näissä vaan on sitä jotain. <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Itselläkin oli pitkällisen suunnittelun tulosta tämä projekti :)

      Poista