lauantai 25. marraskuuta 2017

Paperisydämiä kierrätysmateriaaleista - tutoriaali

Adventtimyyjäiset lähestyvät ja pöytiin pitäisi keksiä myytävää. Yhden lapsen luokan kesken ideoitiin myyntiteemaksi kuusenkoristeet. Yhdessä talkoiltiin paperisia lumipalloja ja sydämiä. Itse jouduin livistämään talkoista muiden kiireiden vuoksi kesken pois, joten nappasin materiaaleja mukaan ja lupasin jatkaa talkoilua itsekseni paremmalla ajalla lisää. Samalla syntyi ajatus tutoriaalista, jos joku muukin haluaa näitä tehdä. Tästä lähtee:

Tarvitset paperia (meillä käytössä vanhat nuottivihot, joissa paperi kivasti vähän ajan patinoimaa), jonkinlaista narua tai nauhaa ripustamiseen, sakset, nitojan, viivottimen ja kynän. Ensin viivottimen avulla mitataan paperi 2cm leveiksi suikaleiksi, jotka leikataan. Suikaleista leikellään 5-6 erimittaisia pätkiä, niin että ne pitenevät suunnilleen tasaisesti. Omissa sydämissä pisin pätkä on 15cm ja lyhin 10cm. Pätkien pituutta vaihtelemalla saa isompia tai pienempiä sydämiä. Meillä oli viittä eri pituutta ja yhteen sydämeen tarvitaan jokaista pituutta 2 kpl.


Aloitetaan pisimmistä suikaleista. Ne asetetaan ulkopuolen vastakkain ja ripustuslenkku niiden väliin. Tähän tyyliin - paitsi ei tietenkään vinoon, mutta itse oli pakko vähän vinoilla, jotta lenkku näkyisi yhtään.

Sitten ladotaan järjestyksessä muut pituudet pidemmästä lyhyimpään aina 1 samanmittainen kummallekin puolelle lenkkiä ja paukautetaan nitojalla nippu kiinni. Tässä vaiheessa näyttää tältä:


Tämän jälkeen taitetaan tässä vaiheessa uloimpana olevat (eli lyhyimmät) liuskat yhteen. Sen jälkeen toiseksi lyhyimmät taitetaan lyhyimpien kanssa päistään samaan tasoon ja jatketaan aina liuskapari kerrallaan, kunnes kaikki liuskat on taitettu päistään samaan tasoon. Ja taas nidotaan. Niitin paikka vaihtamalla lähemmäs tai kauemmas liuskojen kärkeä saa sydämen muotoa vähän muunneltua. Itse nidoin ehkä 1,5cm päähän kärjestä.

Ja valmista tuli! Näitä vaiheita sitten vaan toistetaan niin kauan kuin paperiliuskoja ja kärsivällisyyttä riittää :)


Vaihtamalla paperin värilliseksi, saa jo ihan erinäköisiä sydämiä. Myös vanhoja poistoon meneviä kirjoja voi hyödyntää tähän askarteluun mainiosti.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti