perjantai 22. syyskuuta 2017

Väriterapiaksi muva-raitaa

Syyskuun väriksi Vuosi väriterapiaa -blogihaasteeseen olin valinnut valkoisen toisen värin kaverina. Sain tilauksen raitasukista ilman väritoiveita, joten ajattelin, että mustavalkoinen toimii ainakin. Ihan pelkkää mustavalkoista en kuitenkaan halunnut vaan halusin vähän lisätä väriä, ja siitä se idea sitten lähti. Syntyi ihkaensimmäiset neulomani Jonsukat.

Jonsukat on Villasukkarakkautta-blogin pitäjän kehittelemä malli jonka ohjeet on vapaasti haettavissa blogin FB-ryhmästä. Malleja on itse asiassa useampia: on lyhyttä ja pitkää versiota sekä miesten mallia ja lapasia ja pipojakin. Itse yhdistelin näihin perussukkien varresta joustimen ja kuviot ja pitkien sukkin varresta tuon pystyraidoituksen ennen kantapäätä. Tärkein tunnusmerkki on kuitenkin ymmärtääkseni tuo raidoitettu teräosa, jossa yksi raita tehostevärillä. Tällä väriyhdistelmällä sukista tuli kyllä kovin Karjala-henkiset. No, sopivat saajalleen, joka on juuri muuttanut täältä Karjalan kulmilta pois ;)


Lankana sukissa on 7 Veljestä ja puikot olivat kokoa 3. Varren silmukkamäärät tein ohjeen mukaan, mutta teräosassa on muistaakseni 12s per puikko. Koon 37 jalkaan tähtäilin sopivaa ja ilmeisesti siinä aika hyvin onnistuin, koska näissä sovituskuvissa jalka on kokoa 36 ja sukat pikkuisen isot.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti