keskiviikko 29. kesäkuuta 2016

Saimaa-sukat

Saimaan saaressa pikkuinen torppa... Tämä iski korvamadoksi kun näitä sukkia neuloin. Sukat laitoin aluille jo kesäkuun alkupuolella, mutta viimeistely jäi juhannukselle, sillä kesälomareissulle en ottanut puikkoja ollenkaan mukaan! Vaan tässä nämä nyt ovat valmiina:

Kyseessä siis 2015 Novitan sukkalehden Saimaa-polvisukat. Alunperin näistä piti tulla harmaat. Langatkin oli jo ostettuna, mutta sitten iski joku kiireellisempi projekti ja ne harmaat langat menivät sinne. Nyt sitten kaivelin jemmojani ja siellä oli kolme vajaata kerää luonnonvalkoista Seiskaveikkaa, joten ajattelin että niistä pitäisi riittää polvimittaisiinkin sukkiin. 7 Veljestä -langasta nämä siis neulottu ja puikkoina jälleen koko 3,5. Sukissa kulkee tuollainen pienenevä palmikkokuvio jalan ulkosyrjällä, sukat ovat siis toistensa peilikuvat. Jalkapöydän syrjällä palmikointi on jo aika pientä eikä kuvassa näytä kummoiselta.

Mutta kun sukat laittaa jalkaan niin sitten vasta palmikko pääsee edukseen:Lankaa kului n. 180g ja ohje oli selkeä ja helppo seurata eli vaikka ovatkin polvipituiset ja palmikot kiemurtavat sinne ja tänne niin nopeasti nämä valmistuivat. Nämä ovat menossa lahjaksi mutta aloin jo pohtia, pitäisikö sittenkin neuloa itsellekin omat.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti