tiistai 12. helmikuuta 2013

Pahuksen suuritöinen penaali

Syksyllä sain vinkin kankaisesta penaalista. Ei sellaisesta perinteisestä vetoketjullisesta (en vieläkään ole uskaltautunut vetoketjun ompelua kokeilemaan) vaan nyöreillä solmittavasta putkimallisesta. Näin pitkään meni, että sain tarvittavat materiaalit haalittua ja ehdittyä kokeilemaan. Penaalin idea on helppo ja niin oikeastaan toteutuskin, mutta käytännössä toteutus on vaan ihan hemmetin suuritöinen. Tässä näkyy minkä verran langanpäitä on pääteltäväksi..


Valmiina penaali on tämännäköinen. Ekaluokkalainen valitsi sisäkankaaksi ufoja ja ulkopuolelle tähtidenimiä.
Sisäkankaaseen siis tikataan kuminauhat kauttaaltaan 1-3cm välein poikkitikkauksin. Yhtä kuminauhaa kohden tikkauksia tulee n. 20 eli reilut 60 settiä lankoja piti päätellä. Puuh, ehdottomasti projektin aikaavievin vaihe.

Mutta sitten kun kumpparit ovat paikoillaan, voi sinne pujotella kynät ja kumit väleihin. Näistä kuvista hauskasti näkyy miten erinäköinen ilme penaaliin tulee pelkästään kuminauhan väriä vaihtamalla. Ekaluokkalaisella valkoiset kumpparit ja esikoisella mustat. Mustien ompelu oli sikälikin vaikeampaa, ettei millään meinannut nähdä mihin kohtaan olin ompelumerkit raapustanut eli jatkossa suosin mieluummin valkoisia jos vaan taustakankaan väriin sopivat ;)


Kun välineet on saatu paikoilleen, pyöritellään koko komeus pötköksi ja solmitaan nauhoilla paketiksi.

Esikoisen penaaliin ompelin yhteen laitaan brodyyrin koristeeksi.


Ekaluokkalainen keksi penaalille uudenkin käyttötarkoituksen, kuulemma sen voisi kynineen päivineen solmia esiliinaksi niin olisivat kirjoitusvälineet aina näppärästi käsillä! :D


2 kommenttia:

  1. Mä hoidan ton päättelyn yleensä niin, että ompelen vaan edes-takasin pätkän ja leikkaan lamgat lyhyiksi. :) En todellakaan ala päättelemään tuollaista määrää lankoja. Samalla idealla voi toteuttaa puikkopussin.

    VastaaPoista
  2. tuo on kyllä totta että langanpätkät on siellä nurjalla eli eihän ne mihinkään näkyisi.. eli ehkä uskaltaisi seuraaviin jättää solmut solmimatta. itseä vaan jotenkin häiritsee kun tietää että on tehty "sinnepäin"..

    VastaaPoista