sunnuntai 29. huhtikuuta 2012

Kesävaatetta kakaroille

Vihdoin ja viimein sain aikaiseksi tarttua saksiin ja työstää lisää Saksan kankaita. Tällä kertaa vuorossa oli shortsit. Kaava löytyi Ottobresta 3/2010. Hurjan kätevä sikäli, että lahkeisiin tarvitsi ommella vain sisäsaumat. Ainut huono puoli oli, että suurin koko oli 116. Ensin piti siis tehdä sillä mallikappale ja katsoa kenelle ne on sopivat :D Meidän perheestä tuo sopi 4-vuotiaalle eli kovin reilu ei mitoitus ole. Tosin jos sellaista pyöräilyshortsimaista pitkin pintaa menevää haluaisi niin sitten ehkä pitäisikin kutinsa kokotaulukko..Laiskana en jaksanut uutta kaavaa ruveta piirtämään vaan leikkasin seuraavat shortsit vaan reilumpien saumavarojen kanssa. Siten syntyi sopivat isommille ipanoille.


Apinakangasta jäi vielä sopivasti T-paitaan. Sen kaava oli samassa lehdessä kuin aiemmin blogattu isosiskon  mekko  eli 3/2011. Tosin tässä sama juttu eli piirsin koon 116 ja lisäsin vähän leveyttä ja pituutta mallaamalla lapsen kaapista löytyneeseen sopivaan paitaan. Voisikohan tästä päätellä, etten jaksa noudattaa kaavoja kovin orjallisesti? Hyvä tuli niinkin :)


Sopivan väristä resoria ei ollut omassa jemmassa joten piti kokeilla joustokantilla (vai mikähän se virallinen termi on, sellaista kuminauhan oloista nauhaa kuitenkin siis) kun siinä oli parhaiten sopiva väri. Tämmöstä siis:


Eka viritelmä jätti kaula-aukon liian isoksi eli pääsin purkamaan, mutta toinen yritys reilut 5cm lyhyemmällä kantilla toi suht sopivan lopputuloksen. Resorista tykkään kyllä enemmän jos valitsemaan pääsen. Tässä vielä tyytyväinen(?) käyttäjä kesäasussaan.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti