tiistai 10. huhtikuuta 2012

Samissiskokset

Jo jokin aikaa sitten sorruin tilaamaan Saksasta kankaita. Nyt vihdoin uskaltauduin niitä silppuamaan ja muutamassa tunnissa syntyi kaksi trikoomekkoa.


Erityisen ylpeä olen siitä, että uskaltauduin kokeilemaan pääntiehen ja kädenteihin resorin ompelemista. Eihän se nyt niin kamalan vaikeaa ollutkaan! Ihan kaikkein siisteintä jälki ei ole (en uskaltanut edes ajatella saumurin kokeilemista vaan siksakkasin ompelukoneella), mutta oli tämä taas sellainen itsensä ylitys että tyytyväinen pitää olla ;)


Ja myös käyttäjät olivat tyytyväisiä mekkoihinsa, pienempi tosin ei ollut kovin yhteistyöhaluinen valokuvauksen suhteen :D

Molempien mekkojen kaavat ovat Ottobresta. Isompi numerosta 3/2011 ja pienempi numerosta 3/2007. Pienempi on tehty koon 74 kaavalla ja on muuten koon 80/86 vaatteita käyttävälle neidille leveydestä justiin sopiva, pituutta lisäsin vähän. Isomman mekko on tehty koon 134 kaavalla jonka kokoisia vaatteita neiti muutenkin käyttää ja siinä mitoitus piti kutinsa eli hyvä tuli. Kumpiakin kaavoja on muokattu sen verran, että yläosa ja helmaosa olivat erikseen, mutta itse tein mekot A-linjaisina ilman vaakasaumoja rinnan kohdalla.

2 kommenttia:

  1. Hienot mekot! Ja saumurilla se resorin ompelu käy kyllä vielä paljon helpommin kun ompelukoneella. :) Kannattaa kokeilla.

    VastaaPoista
  2. kiitos! jotenkin tuntuu että saumuria varten tarviaa niin paljon saumanvaraa ja sitten pitää olla tarkkana että kaikki kangaskerrokset sinne menevät niin en uskaltanut yrittää. mutta ehkä harjoituksen myötä saumurillakin uskalla kokeilla joskus :)

    VastaaPoista