perjantai 20. huhtikuuta 2012

Hupsu kun pipon tupsu!

Tai hullu kun pullosta tullu! Näin on mummillani aina välillä tapana sanoa. Ja vähän hullu kyllä olenkin kun kesävaatetta pitäisi lapsille ommella, mutta itsellä on vaan jäänyt neulevaihde päälle. Nyt syntyi sitten niinkin ajankohtaista ja tarpeellista kuin villapipoja.. Ensin bongasin Kotiliedestä kivannäköisen mallin ja pistelin pari sellaista (tämä on yhäkin kesällä aloitettua projektia lankavaraston tyhjennys)


Ohje Kotiliedestä 3/2011 ja lankana on joku ikivanha Neovius Polkka, ihan 100% villaa. Puikot taisi olla 4,5. Pipoa voi käyttää joko resori taitettuna tai sitten tuolleen pitempänä mallina.Pipon pintakuviointi oli lehdessä jotenkin kivemman näköinen kuin livenä.. Vai johtuneeko sitten langan väristä ettei niin pääse edukseen?

Tuskin oli nuo pipot valmistuneet (paitsi ettei edes ollutkaan kun tupsut oli tekemättä ;) ) kun Kotivinkistä löytyi kanssa kiva ohje ja eikun sitä puikottelemaan. Mallia mainostettiin nopeaksi ja sitä se olikin: pipo valmistui ihan muutamaa kerrosta vaille valmiiksi junamatkalla Joensuusta Lappeenrantaan!

Tämä pipo on Kotivinkistä 18/2011, tupsupipokilpailuun osallistuneita malleja. Lankana on Novitan Isoveli ja puikot taisi olla vitoset. Pintakuviointi tulee pelkistä oikeista ja nurjista silmukoista eli on hurjan helppo mutta silti näyttävä. Pipon juju on se, että tupsu on kiinni napilla ja vaihtelunhaluinen voi napata tupsun pois ja laittaa tilalle kukan! ;)

2 kommenttia:

  1. Hei, voisikos tuon jälkimmäisen pipon ohjeen saada vaikka kopioitavaksi joskus? Näyttää kivalta ja jos on vain oikeita ja nurjia niin ehkä miekin selviäisin siitä. :)

    VastaaPoista
  2. Toki onnistuu! Nyt lehti on lainassa kaverilla, mutta kunhan palautuu niin infoan siuta :) On ihan tosi helppo ja nopea ohje!

    VastaaPoista