tiistai 20. maaliskuuta 2012

Palmikkosukat ilman palmikoita

Novitan uusimmassa(?) sukkalehdessä oli palmikkosukkien ohje, joten eikun sitä kokeilemaan. Hetkisen aikaa olin niitä tikutellut menemään kun tajusin, että eihän ne kyllä oikeastaan varsinaisia palmikoita olekaan siinä mielessä kuin itse palmikot miellän, ts. kuten vaikka näissä sukissa.

Ennemmin lopputulos tällä kertaa muistutti hunajakennosukkien pintaa, joskin juuri käänteisenä eli "kennojen" pohjat on nurjia ja päällisosat oikeita silmukoita. No, kun kerran alkuun oli päästy niin pitihän ne valmiiksi kuitenkin neuloa ja tämmöiset niistä tuli:

Varren takaosa on hauskasti "raidallinen" kun siellä kulkee yksittäisten oikeiden silmukoiden rivit nurjien keskellä.


Jalassa sukat näyttävät tältä:


Ja loppuun vielä lähikuvaa tuosta pinnasta. "Palmikot" eivät siis mene ristiin keskenään vaan pyörivät vaan eestaas noiden nurjien silmukoiden ympärillä. Lankana on jälleen 7 Veljestä ja puikot oli 3,5. Silmukkamäärä on 48 ja pelkäsin että nelosen puikoilla tulee liian isot, mutta olisi varmaan ollut ihan ok niinkin sillä tuo neulos ei jousta kovinkaan paljoa.

2 kommenttia:

  1. Joo, en mäkään tuota palmikkoneuleeksi miellä. :) Mutta en kyllä tiedä, että mikä ois sitten "virallinen" termi. Kivat sukat joka tapauksessa.

    VastaaPoista
  2. Maj: no kiva etten ole mielipiteeni kanssa ihan yksin sitten :D

    VastaaPoista