perjantai 30. maaliskuuta 2012

Kahden sukupolven ryppyvarsisukkia

Samasta Sukkalehdestä, josta oli edellisen postauksen "palmikkosukat" löytyi ohje myös ryppyvarsisukkiin. Sellaiset syntyi sitten sekä äidille että tyttärelle:


Lanka on Nallea, puikot nro 3. Varret on tehty ihan yksivärisestä ja teräosissa sitten Kukkaketo-Nallea. Aloitin noita isompia sukkia siitä Kukkakedosta, mutta varren pintakuviointi ei erotu ollenkaan kun on tuollainen kirjoneulelanka. Joten piti äkkiä etsiä jostakin sopivaa yksiväristä ja aloittaa alusta. Hivenen pettynyt olin loppupeleissä tuohon malliin kuitenkin, mielestäni varren jippo vaan ei ole riittävä että jaksaisi koko sukan "kantaa". Ilman tuota kirjoneulelankaa (josta itse asiassa en muuten kamalasti tykkää noiden vihreävalkoisten väliraitojen takia, mutta tässä ajoivat täysin asiansa!) sukista olisi tullut pliisut.

Ideana on, että varsia voi käyttää joko rypyssä tai sitten vetää ne suoriksi jolloin pintakuviokin erottuu paremmin. Tässä demonstraatio:


Punaista lankaa ei riittänyt enää tarpeeksi lapsen molempiin sukanvarsiin, joten tuli nyt eriparivarret. Olisin tietty voinut koittaa kikkailla raidalliset varret, mutta se oli mielestäni turhaa kun raitamaisuutta syntyy jo tuosta oikeiden ja nurjien silmukoiden vaihtelusta. Teräosien samanlaisuus on minusta ihan riittävästi että sukat tunnistaa pariksi. Lapsi itse mielsi sukat heti Peppi Pitkätossun sukiksi, varsinkin kun toinen oli varsi rutussa :D Sitä paitsi meidän 4-vuotias käyttää muutenkin lähes päivittäin eriparisukkia joten siihen verrattuna eriparivarret on pientä ;)

Tässä vielä lähikuvaa varren neulepinnasta. Oikeiden ja nurjien vaihtelulla on koitettu hakea vähän tiiliseinämäistä tyyliä (siis aina noin puoliksi limittäin vierekkäiset oikein ja nurjan neliöt), mutta kyllä oikeastaan saman asian olisi ajanut neuloa selkeät raidat ainaoikein ja ainanurin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti