maanantai 23. tammikuuta 2012

Kolmenlaista kakkua sankarille ja sen serkulle kanssa

4-vuotissynttäreitä päädyttiin juhlimaan peräti kolmeen otteeseen! Kaverisynttäreille talvisankari sai vuodenaikaan sopivan kakutuksen.

Tässä oli täytekin suht perinteinen, mutta oli todella hyvää: mansikkasurvos ja valkosuklaalla ryyditetty vispikerma.

Sukulaissynttäreillä mentiin taas helpolla systeemillä eli valmiilla kakkukuvalla.Pursotuksia koristelin vielä vähän nonparelleilla.Tässä oli täytteenä pätkismousse ja puolukkamousse.

Kolmansissa juhlissa kävi kummit(ukset) ja sinne en enää tehnyt täytekakkua vaan perinteisen caipirinha-juustokakun. Se oli myös koristeltu vuodenaikaan sopivasti ;) Muotit hiutaleita varten ostin tammialessa Confettista. Pahoittelen hivenen epätarkkaa kuvaa.


 Samaan aikaan juhlittiin myös serkkupojan 1-vuotisia. Hänelle tein munattoman-maidottoman-vehnättömän kakun ja sen koristelussa meni lähes kaikki pieleen. Alunperin ideana oli tehdä kakun päälle numero 1, mutta en löytänyt sopivaa suorakaiteenmuotoista vuokaa paistamiseen. Paistoin kakun muumin muotoisessa vuoassa - ideana tietysti koristella se myös muumiksi. Vaan kaurapohjaiseen kuorrutteeseen oli ihan turha kuvitella mitään ääriviivoja piirtelevänsä joten lopulta muumista tulikin kummitus. Silmät ovat kuivatut mustikat ja suu kuivattuja karpaloita. Ei menny niinku Störömsössä :D Lapsista tosin kummitus oli hauska. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti