tiistai 10. marraskuuta 2020

Lapasia

 Tämä vuosi on ollut todellinen lapasvuosi. Tässä postauksessa esittelen pari viimeisintä paria. Lokakuussa oli taas Talviknitsin järjestämä Halloween Mystery Mittens -yhteisneulonta. Näissä lapasissa olin itse asiassa testineulomassa toista, mutta testi sisälsi tosiaan vain yhden lapasen eli toisen käden lapanen tuli sitten yllärinä yhteisneulonnan vihjeiden paljastumisen mittaan. Tässä lopputulos:


Lapaset olivat taas kauhuelokuvasta inspiraationsa saaneet kirjoneulelapaset. Itse valitsin langoiksi valkoisen Dropsin Fabelin ja KettuYarnsin liilasävyisen epätasaisesti värjätyn langan. Se oli sikäli riskaabeli valinta, että langan vaaleimmat kohdat olivat lähes valkoisia eli kuvio ei erotu ihan yhtä hyvin kuin isomman kontrastin langoilla, mutta toisaalta tällä tulee kiva vähän epätasainen vaikutelma. Itselle tulee mieleen rakeinen mustavalkofilmi :) Ja kyllähän tuosta nyt melko hyvin kuvionkin erottaa. Puikkokoko oli 2,5 ja neuloin lapasista isoimman eli L-koon.


Kämmenpuolet ovat aivan huikean upeat! Siellä on tällaiset pyörteet. 

Toinenkin lapaspari on vähän saman sävyinen ja tässäkin liila lanka on KettuYarnsia Lankakaapista.


Tämän mallin nimi on Kuurapitsilapaset ja ohje löytyy ilmaiseksi täältä. Ensin neulotaan aluslapaset ihan normaalisti ja sitten poimitaan silmukat ranteen kohdalta ja neulotaan mohairlangalla pitsikuvioinen päällyslapanen. Itselläni oli käytössä koon 3,5 puikot. Liila lanka oli niin paksua, että ohjeen silmukkamäärällä tuli aivan valtavat lapaset, joten vähensin silmukoita aluslapasiin. Pitsipäällystä varten poimin silmukoita muistaakseni ohjeen mukaan. Mohairlanka taisi olla Sandnes Garnilta ja sitä meni sen verran vähän, että kerästä riittäisi vielä useampaan vastaavaan pariin.. Ihanan lämpöiset näistä tällä tavalla neulottuina tuli.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti