maanantai 24. joulukuuta 2018

In Waiting -joulukalenterisukat

Olen jo useampana vuonna neulonut Niina Laitinen Designsin joulukalenterisukkia. Tänä vuonna bongasin Instassa kalenterisukat, joissa oli mielestäni siitä kiva idea, että neulottiin yhtä sukkaa kerrallaan eli 12 päivässä valmistui ensimmäinen sukka ja 13. päivä aloitettiin sille paria. Niinpä innostuin mukaan. Alku oli melkoisen takkuista, koska aloitin huonolla väriyhdistelmällä. Harmaa on kiva, mutta sille pariksi valitsemani Kettu Yarnsin monivärinen lanka ei ollut tarpeeksi kontrastivärinen eli kuviot eivät erottuneet. Purkuun meni siis ja jouduin odottelemaan jokusen päivän, että sain postista mustaa lankaa. Kunnolla taisin päästä aloittamaan vasta joulukuun 10. päivän tienoilla.. Mutta kun ahkerasti puikottelee niin valmista tuli ajoissa, tai jopa pari päivää etuajassa ;) Tällaiset sukista tuli:


Harmaa ja musta lanka ovat Arwettaa ja värikäs Kettu Yarnsilta Lankakaapista tilaamaani. Puikot olivat kokoa 2,5 ja ohje löytyy Ravelrysta täältä. Sukkien kirjoneulekuviot ovat erilaiset, mutta resorit, kantapäät ja kärkikavennukset tehdään samalla tavalla. Tykkäsin kovasti kantapään jälkeisistä kiilakavennuksista, jotka jäävät jalan alle piiloon:


Molemmista sukista jouduin jättämään viimeisen kirjoneuleraidan pois, jotta sain jalkateristä omiin jalkoihini sopivat. Pituutta tuli todella kivasti, melkein ovat ylipolvensukat. Harkinnassa on vielä, lisäänkö jonkinlaiset nauhat yläreunoihin. Resorin lomassa on neulottuna reiät valmiiksi jos sille päälle satun. Katsellaan. Aivan ihanat näistä kyllä tuli!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti