tiistai 3. huhtikuuta 2018

Testineulonnassa slipoveri

Kun nyt pääsin vauhtiin norjankielisessä neulomisessa, niin heti seuraavakin projekti oli norjankielisestä ohjeesta. Instasta nappasin slipoverin testineulonnan, mallin nimi on Enkel Herrevest. Yleensä olen yrittänyt tehdä testineulonnat niistä langoista, joita omista jemmoista löytyy, mutta tätä varten kävin ihan varta vastan ostamassa lankaa. Vihdoin tuli valmista!

Lankana on Sandnes Garnin Smart ja puikkoina koon 3,5 pyöröpuikko. Neuloin sliparin M-koon mukaan, jossa silmukoita on 220 per kerros. Muutaman kymmentä kerrosta jouduin kaiken lisäksi purkamaan, kun olin neulonut mallineuleen väärin... Pientä huolimattomuutta ollut ohjeiden luvussa maaliskuun aikana kyllä itselläni. Slipari neulotaan siis yhtenä kappaleena, vasta kainaloiden kohdalla etu- ja takakappale jatketaan erikseen loppuun. Viimeiseksi kädenteiltä ja pääntieltä poimitaan silmukat resoria varten. Toisen kädentienkin jouduin neulomaan kahteen otteeseen, kun ensimmäisellä yrityksellä tuli liian ahdas.Pääntiestä tuli kyllä tosi siisti tällä tavalla! Lähikuvista näkyy neulepintaa eli sileän neuleen lomassa on nurjien silmukoiden muodostamia suorakulmioita ja näiden ruutujen keskellä on kaistale sileää neuletta. Takakappale on kokonaan sileää neuletta. Neule on vähän joustavaa ja itse olisinkin ehkä näin jälkikäteen ajateltuna valinnut yhtä pienemmän koon, että olisi tullut napakka lopputulos, mutta mies eli käyttäjä oli tyytyväinen tällaiseen vähän löysempään lopputulokseen.
Pituutta jätin ohjeenmukaisesta pois viitisen senttiä, muuten on neulottu ihan ohjeen mukaan tämä tekele. Itselleni melkoinen saavutus, että jaksoin näinkin ison projektin tehdä loppuun!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti