lauantai 5. marraskuuta 2011

Kolmen sortin kakkua

Synttäreitä juhlittiin ja tokihan tarjottavia on karjalaisessa pöydässä oltava ainakin sen seitsemää eri sorttia. Tällä kertaa kolme niistä oli sitten kakkuja :) Suolaisten puolella syntyi voileipäkakku. Ohje löytyi googlettelemalla täältä. Itse vaan tein kakun monitoimikoneella niin oli paljon sileämpi koostumus, ei sattumia näkynyt oikeastaan ollenkaan.



Perinteinen täytekakku oli 6-vuotiaan maun mukaan koristeltu.


Tuossa toisessa välissä oli puolukkamousse:
1dl kermaa
1prk maitorahkaa
100g tuorejuustoa
reilu 2dl soseutettuja puolukoita
sokeria
3 liivatelehteä

Ja toisessa välissä sitten suklaamoussea:
3dl kemaa
150g tummaa suklaata sulatettuna
2 liivatelehteä

Lisäksi puolukkamoussen kaverina oli lemon curdia kun jääkaapissa sattui purkinjämä olemaan :)

Kuopukselle piti vielä saada ruokarajoitteisiin sopiva kakku ja tällainen syntyi:


Pohjassa sinistä keijua, sokeria, kaura- ja perunajauhoja, leivinjauhetta ja kiehuvaa vettä. Piti olla perunamuusiakin, mutta unohdin sen ja siitä johtuen(ko?) kakku oli tosi murenevaa eli ei toivoakaan että sitä olisi mitenkään vaakasuunnassa halkonut.. Päälle olin ajatellut laittaa tomusokerilla vahvistetun vispattavan kauravaniljakastikkeen, mutta ei sitä tarpeeksi paksuksi saanut, joten päälle tuli kreemi jossa sinistä keijua jonka sekaan oli vispattu perunajauhoilla suurustettu vesi-sokeri-kiisseli. Yllättävän hyvää oli!

Koristeiksi pakasteesta vadelmia ja osan päällyskreemistä värjäsin vihreäksi ja pursotin lehtityllalla "kukkasille" lehdet.

2 kommenttia:

  1. kuulemma oli namia, itse en päässyt maistamaan kuin tuota tontontonta. muistin muuten jälkikäteen että hämis-täyskärissä oli myös lemon curdia välissä, pitääkin se lisätä tuonne "reseptiin" :)

    VastaaPoista