maanantai 6. maaliskuuta 2017

Maaliskuun väriterapiat: pinkit zigzag-sukat

Kuten jo edellisessä sukkapostauksessani mainitsin, siksak-kuvio jostakin syystä vetoaa itseeni tällä hetkellä. Kerrosrivinoususukkien jälkeen syntyi toisenlaiset siksak-sukat. Tällaiset:

Ai että mitkä siksakit, voisi kysyä? Venyttämättä siksak-kuviot nimittäin katoavat kokonaan piiloon. Mutta kun sukat vetää jalkaan, niin sitten erottuu:

Molemmissa sukissa kulkee ulkosyrjällä tuollainen ohut siksaknauha. Ohje sukkiin löytyy Ravelrysta täältä. Itse neuloin nämä Owl About Yarnilta ostamastani sukkalangasta puikoilla 2,5. Tuntui, että valmista ei tule ikinä kun oli ohut lanka ja ohuet puikot. Mutta sinnikkäästi tikuttelemalla onnistui. Lanka on aivan ihanan pehmeää: ei mitenkään uskoisi, että kyseessä on villalanka kun tuntuu niin puuvillaisen sileältä. Ja todella riittoisaa myös. Tein varret reilusti puoleen pohkeeseen ja silti sukkapariin meni vain 75g lankaa.

Tämä sukkapari toimii myös omana osallistumisenani Vuosi Väriterapiaa - haasteeseen. Itse valitsin siis maaliskuun väriksi pinkin. Syy valintaan oli helppo: tykkään pinkistä ja ajattelin, että ihan varmasti saan jotakin siitä kuukauden aikana tehtyä. Pinkkejä ompeluksiakin on suunnitelmissa, mutta ompelukset ovat tökkineet viime viikkoina niin pahasti, että saas nähdä valmistuvatko suunnitelmista huolimatta tämän kuun aikana.

Taisin viime vuonna jo värihaasteen yhteydessä kirjoittaa pinkistä, että lapsena en tykännyt siitä (enkä vaaleanpunaisesta yhtään), mutta vanhemmiten olen varsinkin tällaisesta kunnon voimakkaan pinkin sävyistä tykkäämään ja niitä on hyvin usein päälläni ainakin jonkun asusteen tai tehosteen verran. Aikoinaan minulla oli jopa pinkit hiukset ja tälläkin hetkellä on suunnitelmissa, että kunhan nykyisestä kampauksesta joudun luopumaan, niin sitten palaan ainakin vähäksi aikaa pinkkiin.

Loppuun vielä pari lisäkuvaa sukista. Jostain syystä oli todella hankalaa saada sellaista kuvaa, jossa olisivat nuo siksakit näkyneet kunnolla terävinä. Liekö vika kamerassa vai kuvaajassa?






4 kommenttia:

  1. Kauniit sukat! (: Mulla taas on just toisin päin, pidin lapsena vaaleanpunaisesta ja pinkistä yli kaiken, joten enää en välitä yhtään, ainakaan vaatteissa tai sisustuksessa. :D Pieninä määrinä kyllä on minustakin kaunis jossain (kuten juuri villasukissa, tehostevärinä, kukissa jne.), mutta muuten vältän. (:

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Siskollani on sama, että käytti lapsena ihan aina vaaleanpunaista, mutta nykyään ei enää koskaan pukeudu siihen. Itse kuljin lapsena sinisissä ja se puuttuu nykyään lähes täysin omasta vaatekaapistani. Että kaipa väreistäkin voi saada tarpeekseen kun niitä vuosikausia käyttää.

      Poista
  2. Viehkeät sukat! Malli muistuttaa hiukan Tiina Partasen Kalajoki-sukkia. :) http://www.ravelry.com/patterns/library/kalajoki

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Niinpä tosiaan on samaa tyyliä malleissa :)

      Poista