perjantai 27. syyskuuta 2019

Mysteerineulonta Hummingbird

Elokuun lopussa alkoi Talvi Knitsin organisoima mysteeriyhteisneulonta. Tiedossa oli, että huivi tulee ja kolmea väriä tarvitaan, mutta muuten oli ihan hämärän peitossa, mitä syntyy. Itse bongasin tämän vähän jälkijunassa eli en päässyt aloittamaan ihan heti alussa kun ensimmäinen vihje julkaistiin, mutta onneksi vihjeitä tuli sen verran harvakseltaan, että neljännen tai viidennen kohdalla taisin ehtiä kiriä kiinni. Tämä oli kyllä siitä hauska neulomus, että vielä viimeisenkin vihjeen kohdalla oli aika mysteeri, minkälainen huivista lopulta tulee, sillä silmukoita oli niin paljon että 100cm pyöröpuikollakin ne olivat ihan vieri vieressä ja lähinnä vaikutti, että olen neulomassa isoa pussukkaa :D Mutta päättelyn jälkeen kävi ilmi, että ei siitä pussukkaa tullut vaan huivi kuitenkin, tällainen:


Neulominen aloitettiin siis tuon keskellä huivia olevan kolmikulmion keskeltä ja neulottiin sitä ympäri samalla silmukoita lisäten. Sitten yläreuna pääteltiin ja alettiin neuloa vain kahta alempaa reunaa. En ymmärrä, miten tuo siipikuvio siihen muodostui, mutta valmiissa huivissa ainakin omaan silmääni on ihan selkeästi linnun siivet! Lankana tässä on Malbrigon Sock kahdessa eri värissä ja lisäksi Baby Merinoa. Värien järjestystäkin vaihdoin vielä kesken neulomisen: aloitin niin että toisena päävärinä oli harmaa ja tehostevärinä keltainen, mutta vaidoin kuitenkin ne toisin päin ja onneksi niin, tykkään lopputuloksesta kovasti. Puikkokoko oli itselläni 4. Tässä yksityiskohtia:



Huivissa on erilaisia pintaneuleita: briossia, helmineuletta ja ainaoikeinneuletta sekä myös pari reikäkerrosta. Kaikissa kulmissa on briossikolmiot. Omat aivot eivät yhtään taivu tajuamaan, miten huivi on rakennettu vaikka sen olen neulonut niin silti kummastuttaa, että lopputulos on ihan perinteisen huivin muotoinen vaikka jos jonkinmoista lyhennettyä kerrosta ja kiertelyä ja kääntämistä tehtiin :D Mutta ihana tästät uli. Vaikka huivi on melkoisen iso, on se ohuesta langasta johtuen kuitenkin kevyt. Ihan paras syksykeleille!




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti