perjantai 18. elokuuta 2017

Sytomyssyjä

Kaveri huhuili FB:ssä sytomyssyjen perään, lupasi toimittaa ne perille. Itse kuvittelin, että jemmoissa olisi enemmänkin pipoja, mutta kun tein inventaariota, niin ilmeisesti olen viimeaikoina neulonut vain sukkia.. Pipoja löytyi tasan kaksi kappaletta ja molempien lanka oli vieläpä sellaista, että todennäköisesti kutittaisi. Ei siis auttanut kuin tarttua puikkoihin. Tai tällä kertaa itse asiassa tartuinkin pitkästä aikaa vaihtelun vuoksi koukkuun! Sytomyssy-hakusanalla löytyi Lankapirtin blogi, johon oli listattu pitkä lista erilaisia sytomyssyohjeita. Itse päädyin kokeilemaan Olivian perhosmyssyä, jonka suomenkielinen ohje on täällä. Pipo oli kivan helppo (ja nopea!) virkata, mutta ketjusilmukkaketjuista muodostuva perhonen antaa mukavan lisän muuten simppeliin peruspipoon.




Seuraavaksi kokeilin Lankapirtin listauksesta Minttumyssyä, mutta se ei kertakaikkiaan suostunut muotoutumaan myssyksi vaan lähinnä lopputulos oli paksusta langasta tehty pitsiliina joka olisi pitänyt läntätä pään päälle. Ei jatkoon. Yritin vielä purkaa ja tehdä myssyä pienemmällä silmukkamäärällä, mutta edelleen siitä näytti tulevan ihan valtaisa eikä malli yhtään vaikuttanut taipuvan päänmyötäiseksi. Sitten luovutin sen mallin suhteen ja etsin jotakin vastaavaa. Ravelryn kautta päädyin englanninkieliseen blogiin, jossa oli ohje chemo capiin eli juurikin sytomyssyyn. Se siis seuraavaksi koukulle.

Tämä pipo näyttää myös nurjalta tosi kivalta, melkein pohdin laittavani sen käyttöön nurinkurin, mutta päälaen pylväät ja kiinteät silmukat eivät toimi ihan yhtä hyvin nurjalla.


 Lopuksi taiteilin valkoisen langan jämistä vielä kukkasen koristeeksi. Sen ohje löytyi googlettamalla virkattu kukka, mutta sitäkin loppujen lopuksi sovelsin..



Molemmissa pipoissa lankana on Novitan Samos ja koukun koko oli 4. Harmillisesti tuota Samosta ei enää saa, se on ollut itselleni pipolankana ihan ykköslemppari. Nämä olivat viimeiset jämät, mitä omissa jemmoissa enää oli.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti