maanantai 20. heinäkuuta 2015

Sitruunainen polentakakku

Tuttu vinkkasi hyvästä kakkureseptistä. Tämä on siitä kiva, että on luontaisesti gluteeniton ja vaihtamalla voin sopivaa margariiniin, saa tästä helposti myös täysin maidottoman. Ei ehkä näytä niin hienolta, mutta maistuu todella hyvältä!


Kakkuun tarvitaan:
200g voita (maidottomaan versioon esim. sinistä Keijua)
2,5dl sokeria
100g mantelijauhetta
1dl (maissi)polentaa (tai maissijauhoja)
1,5tl leivinjauhetta
3 munaa
2 sitruunan raastettu kuori

Siirappi:
2 sitruunan mehu
2 dl tomusokeria

Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää munat yksi kerrallaan ja vuorotellen niiden kanssa myös vähän kerrassaan kuivia aineita ja lopuksi sitruunoiden raastettu kuori. Säästä sitruunat siirappia varten.

Kaada taikina n. 23cm irtopohjavuokaan. (Itse laitoin vain voideltuun vuokaan, mutta siihen jäi siirappi aika napakasti kiinni eli kannattaa ehkä laittaa paperi vuoan pohjalle niin on helpompi nostaa kakku tarjoilulautaselle.)

Paista 180-asteessa noin 40 minuuttia kunnes kakku alkaa irrota reunoista. Nosta jäähtymään mutta älä irroita vuoasta.

Keitä siirappi kattilassa, seos on valmis kun sokeri on liuennut sitruunamehuun. Pistele lämpimään kakkuun tikulla reikiä ja valuta siirappi kakun päälle. Anna mehustua vuoassa mielellään seuraavaan päivään.

Alkuperäinen ohje löytyy englanninkielisenä Nigellalta.

2 kommenttia:

  1. Kuulostaa hyvältä, tämä täytyy pistää kokeiltavien listalle kun noita gluteenittomiakin suht usein tarvitaan! Kiitokset vinkistä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eipä kestä! Justiin sillä laitoin kiertoon että on hyvänmakuinen ja toimii erityisruokavalioonkin. Toinen tuttu lupasi viikonloppuna kokeilla saisiko tämän toimimaan ilman munia, raportoin mikä on lopputulos sen suhteen. :)

      Poista