keskiviikko 25. helmikuuta 2015

Synttärikakku ilman (lisättyä) sokeria

Mies täytti vuosia. Mitenkään erityisemmin hän ei halunnut asiaa noteerattavan, mutta kakun sentään sain leipoa. Vaikka jotain suklaata oli ohjeistus, joten syntyi tällainen kevyehkö Fazeriina-juustokakku.


Pohjaan tarvitaan:
150g kaurakeksejä
50g sulatettua voita

Keksit murskataan ja sulatettu voi sekoitetaan keksimurskaan Seos painellaan leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan pohjalle ja nostetaan jääkaappiin täytteen valmistamisen ajaksi.

Täytteeseen tarvitaan:
5 liivatelehteä
1 prk Flora Vanillaa
200g maustamatonta tuorejuustoa
150g ranskankermaa
2 levyä Fazeriinaa
tilkka appelsiinituoremehua

Laita liivatteet kylmään veteen likoamaan. Sulata suklaalevyt. Vatkaa Flora Vanilla ja lisää vaahtoon ranskankerma ja tuorejuusto.Lisää sulatettu suklaa. (Maun mukaan voi lisätä myös vähän sokeria, mutta omaan suuhuni tämä oli riittävän makeaa ilmankin. Kuopuksen makuun ei ollut, hän ilmoitti ettei tykkää :P ). Lämmitä appelsiinimehu ja liuota siihen liivatteet. Lisää liivatemehuseos täytteeseen ja kaada täyte vuokaan. Anna hyytyä jääkaapissa ainakin pari-kolme tuntia, mieluiten toki yön yli.

Itse koristelin kakun vispikermapursotuksilla. Kerma ei ollut tarpeeksi tönkköä, että pursotukset olisivat onnistuneet tarpeeksi hyvin.. Numerot ovat vähän sinne päin, mutta sydämet onnistuivat yllättävän hyvin.

Kakun reunoille tein ruusuja, jotka nekin ovat vähän lörpähtäneen näköisiä. Alkuperäinen ajatus oli käyttää ruusujen päälle suklaarouhetta, mutten ollut varma miten sen tähtääminen onnistuu ja epäilin, että lopputulos olisi sotkuinen, joten päädyin ihan vaan ripottelemaan nonparelleja ruusujen keskelle. Oli ainakin lasten mielestä onnistunut ratkaisu :D


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti