maanantai 8. elokuuta 2011

Se on kakkua! Kukkua, se on kukkoa!

Mustikoita piisaa kerrankin melkein tuhlattavaksi asti. Tänään niistä syntyi erään sortin kakkunen. Tai tarkemmin sanottuna mustikkakukko, savolaisittain rättänä.Tässä oikealla oikea rättänä ja vasemmalla sen gluteeniton serkku.

Anopilta saadun ohjeen mukaan rättänä tehdään näin:
250g voita
1-2dl sokeria (laitoin tietenkin sen 2)
5dl ruisjauhoja
2tl leivinjauhetta
mustikoita + perunajauhoa
Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää jauhot ja leivinjauhe.Taputtele noin puolet taikinasta jauhotetuin käsin voidellun uunivuoan pohjalle.Kaada päälle mustikat ja ripottele mustikoiden päälle perunajauhoa. Taputtele loppu taikina kuoreksi päälle. Pistele kuoreen haarukalla reikiä ja paista 200 asteessa n. 40 minuuttia. Gluteeniton serkku syntyy maidottomasta margariinista ja tattarijauhoista.

Ja rättänä kuuluu sitten nauttia vaniljajäätelön kera, guten Appetit!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti